Walk a mile in my shoes

Hagaborg…

februari 6th 2012 in Politik

Efter att hela vård och omsorgsnämnden överraskats av en radda med vårdskandaler på de kommunala äldreboendena togs i somras ett beslut att samtliga ledamöter ska informeras om sådant som riskerar att hamna i tidningen. Tyvärr har jag nu en välfylld inkorg och det är återigen Hagaborg på Sandbyhovsområdet som figurerar i tidningen.

Det är ännu inte utrettt vad som egentligen har hänt så jag ska inte gå så långt att jag kallar det för vårdskandal, det har andra redan gjort. Men faktum är att en äldre man hittats död brevid sängen med ett aktiverat larm. han hade också legat där i flera timmar innan det upptäcktes.  Polisanmälan är gjord och Lex Sarah initierad. Jag hoppas att kommunen tar till sig resultatet. Ska man döma av kommentarerna  kring folkbladets rapportering av händelsen så finns det att jobba med. Skribenter som utger sig för att arbeta inom SÄBO uppger att  återkommande problem med larmmattorna nonchalerats av ledningen, andra berättar att de stängt av larmen för att slippa störas av frekventa larmare. Inget av detta har jag sett i den klagomålspärm som cirkuleras på nämndsammanträderna. Kanhända har Fredrik Bergkvist stöd för sin tes att ett systemfel hämmar kvalitetsarbetet inom den kommunala omsorgen?


won't be displayed


Your Comment:

« Tillbaka till textkommentarer
:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:

Politik är ett rävspel sägs det, vet inte hur jag ska värdera just ordet med rävspel men jag tolkar det som att man med list och mer eller mindre schyssta metoder utmanövrerar sin motståndare från den politiska arenan. Många ogillar den här typen av spel. Själv har jag inte en uppfattning om den är bra [...]

Previous Entry

Till att börja med så är jag för kundvalssystemet inom primärvården. Jag anser att förfarandet bör vara fri etablering av nya vårdcentraler samt att anställda som vill ta över landstingsdrivna ska tillåtas att göra det. De som medborgarna väljer att lista sig hos blir således framgångsrika medans de som ratas logiskt nog faller bort.

Jag arbetar [...]

Next Entry

Etiketter